TIIMI

TEE TÖITÄ. RAHOITA UNELMASI.

Juha Siukonen

Managing Director, Consultant

Haluan saada asiat rullaamaan. Hommat pitää hoitaa kunnolla ja työntekoon tulee suhtautua tietyllä vakavuudella. Asiakkaamme nimittäin kohtaavat arjessaan vakavia haasteita ja meidän tehtävämme on auttaa heitä pääsemään niistä yli. Meillä Särmässä ei ole tapana pelätä haasteita. Joskus tilanteet voivat olla niin vaikeita että moni muu heittäisi jo hanskat tiskiin. Me emme sitä tee. 

Minulla on pitkä kokemus esimiestehtävistä. Erityisesti Kiinassa viettämäni vuodet opettivat paljon. Ihmiset ovat erilaisia, työkulttuureista puhumattakaan. Hyvä johtaja osaa tämän myös huomioida ja ymmärtää, että henkilöstön täytyy voida hyvin. Jos näin ei ole, niin se näkyy väistämättä myös työn jäljessä. Vaikka osaan olla vaativa esimies, niin minun väitetään olevan helposti lähestyttävä persoona ja hyvä kuuntelija. Minulle saa tulla juttelemaan. Aiheesta kuin aiheesta.

Särmä Digitalissa hyvä tyyppi ei huku massaan. Olemme firma, joka haluaa osaajiemme näkyvän myös ulospäin. Meillä saa liputtaa omaa osaamistaan ja meillä kiitokset suunnataan suoraan asiantuntijoillemme kasvottomien organisaatiotasojen sijaan.

Pidän työskentelystä erityisesti sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka tuntevat oman strategiansa. On hienoa, kun asiakas tietää tarkasti mitä haluaa saavuttaa. Hyvään yhteistyöhön kuuluu olennaisesti myös se, että konsulttimme otetaan ikään kuin työkavereiksi ja vaikeatkin asiat keskustellaan avoimesti läpi.

Vaikka työ onkin minulle tärkeä juttu, niin pyrin silti pitämään siviili- ja työmaailmani erillään. Duunit duunina, koti kotina, vapaa-aika vapaa-aikana. Tilanteesta riippumatta minut tunnistaa porukasta helposti remakkaasta naurusta.

Vapaa-ajallani teen reppureissaushenkisiä matkoja, joko yksin tai hyvässä seurassa. Vietän mielelläni aikaa myös laitesukelluksen parissa sekä moottoripyörän selässä.

Jari Järvinen

Architecture Consultant

Olen kaveri, jolla on tapana innostua uusista asioista. Toisaalta pidän itseäni myös suunnitelmallisena luonteena ja ammatillisesti koen itseni asiantuntijaksi. On siis olemassa aiheita, joista tiedän jotain. Tai oikeastaan tiedän näistä aiheista erittäin paljon.

Työ merkitsee minulle arkirutiineja ja tasapainoista elämää. Tällä hetkellä olen työssä, jossa koen olevani hyvä. Merkityksellisyyttä työhöni tuo erityisesti se, että voin auttaa asiakkaitamme.

Särmä Digitalissa meillä on tapana tehdä töitä itsenäisesti. Tähän kuuluu luontevasti se, että meillä annetaan paljon vapauksia. Tämä tuo tietenkin mukanaan myös vastuuta. Kun saat luottoa, haluat myös tehdä työsi mahdollisimman hyvin. Koen, että meillä vastuu ja vapaus ovat hyvässä tasapainossa. On kuitenkin hienoa tietää, että tarvittaessa ympäriltäni löytyy aina myös erittäin pätevä kollegaverkosto.

Ihmiset ovat erilaisia ja jokaisella yrityksellä on omanlaisensa yrityskulttuuri. Meillä lähtökohtana on se, että huomioimme jokaisen työntekijämme yksilöinä. Haluamme rakentaa jokaiselle näistä yksilöistä nimenomaan hänelle parhaiten sopivan duunin. Tämä edellyttää tietenkin sitä, että meidän täytyy ymmärtää hyvin kunkin työntekijämme vahvuudet ja tuntea näiden mielenkiinnon kohteet.

Asiakkaissamme arvostan paljon rohkeutta. Kun asiakas rakentaa uutta IT-järjestelmää, on taustalla käytännössä aina jonkinlainen muutostarve. Muutokseen taas kuuluu usein pienempi tai suurempi vastarinta. Tällöin asiakkaalta vaaditaan rohkeutta tehdä asioita eri tavoin kuin niitä aiemmin on tehty. Vaikka muutoksen jalkautus ei välttämättä olisikaan aina kovin sähäkkää, on muutosprosessin onnistumisen kannalta kuitenkin tärkeää mennä koko ajan rohkeasti eteenpäin.

Vapaa-aikani kuluu pääosin perheen kanssa liikkuessa sekä tietysti triathlonin parissa. Lapsuuteni monipuoliset harrastukset ovat antaneet hyvät lähtökohdat tälle aikuisiän intohimolleni, vaikka jokunen vuosi taukoa liikkumisesta välissä olikin. Oman harrastamiseni lisäksi vapaa-aikaani kuuluu myös valmentamista.

Eero Lempinen

Senior Consultant

Elämän pienet nautinnot tuottavat minulle suurta iloa. Pidän hyvästä ruoasta, kuten myös hyvistä juomista. Työ tuo elämään merkityksellisyyttä ja on tätä kautta tärkeä osa elämääni. Työni tarjoaa päivittäin mahdollisuuksia kokea hienoja onnistumisia.

Särmä Digitalissa arvostan erityisesti työnteon vapautta. Emme ole vain osa suurta organisaatiokoneistoa. Särmässä voin itse aidosti vaikuttaa sekä työkuormaani että työni sisältöön. Toisaalta Särmässä en ole yksin. Yhdessä meillä on muskeleita tehdä isompiakin juttuja. Emme ole kuitenkaan niin iso, että se uhkaisi työhön liittyvää vapautta.

Hyvään asiakkuuteen kuuluu olennaisesti se, että asiakkaalle tehtävä projekti on riittävän haasteellinen. Tämä pitää yllä mielenkiintoa. On myös hienoa päästä osaksi asiakkaan työyhteisöä. Asiakkuuden menestyksekästä hoitamista edistää myös se, että minut otetaan mukaan asiakkaan omaan asiakasrajapintaan. Koen molemminpuolisen luottamuksen ja uskalluksen tärkeiksi arvoiksi.

Vapaa-aikani täyttää musiikki. Viikonloppuisin heitämme usein keikkaa cover-bändimme kanssa. Myös kotistudioni on minulle tärkeä paikka.

Olavi Paananen

Senior Consultant

Olen ollut alalla jo sen aikaa, että tiedän etteivät nämä duunit ole mitään rakettitiedettä, vaan joka asiaan löytyy aina ratkaisu. Kaiken A ja O on pysyä rauhallisena ja välttää turhaa stressiä.

Särmä Digitalissa hienointa on vapaus. Saan valita itse asiakkaani ja pääsen vaikuttamaan myös yrityskulttuurin kehittymiseen. Haluamme viedä yksilönvapauden mahdollisimman pitkälle. Kun pääsen päättämään mitä haluan tehdä, teen myös varmasti arvojani vastaavaa työtä. Koen tämän motivoivaksi.

Särmässä saan myös työskennellä ammattitaitoisten ihmisten kanssa. Vaikka oma osaamisprofiilini eroaakin jonkin verran muiden särmäläisten osaamisesta, tiedän saavani aina tarvittaessa tukea myös kollegoiltani.

Hyvä asiakassuhde lähtee siitä, että asiakas ensin ymmärtää miksi on ostamassa palveluitamme. Lean-konsultin hommassa tämä ei valitettavasti aina toteudu. On kuitenkin hienoa nähdä asiakkaita, jotka suhtautuvat suurella intohimolla tekemiseensä. Haluan olla mukana kehittämässä palveluita, jotka tuovat ihmisten elämään lisäarvoa. Ei ole niinkään kriittistä, jos yrityksen toimintamallit eivät vielä toimi. Ne voidaan aina korjata.

Vapaa-ajallani harrastan vapaasukellusta. Myös musiikki on tärkeää. Kerään levyjä, käyn keikoilla sekä järjestän musiikkitapahtumia.

Sami Pöyhönen

Senior Consultant

Minua pidetään luotettavana ja rehellisenä kaverina. Luonteenpiirteissäni korostuu suuresti se että pidän mietiskelystä ja asioihin perehtymisestä. 

Olen erittäin luova ongelmanratkaisija ja työssäni parasta on uusien asioiden oppiminen. Janoan teknisiä haasteita ja nautin suuresti niiden ratkaisemisesta. Tätä tukee se, että koen tärkeäksi oman osaamiseni jatkuvan kasvattamisen. Paikalleen ei saa jäädä kuolemaan jos meinaa pysyä alan kehityksessä mukana.

Särmä Digitalissa on hienoa se, että ympärilläni on hyvä työyhteisö. Meillä kun työkavereista saa myös ystäviä. Olemme ylpeitä ammattitaidostamme ja meille on kunnia-asia tehdä duunimme viimeisen päälle hyvin. Särmässä onkin aina ollut todellinen tekemisen meininki. Työelämä ja vapaa-aika on kuitenkin helppo yhdistää, koska Särmässä pääsee itse vaikuttamaan projektikuormaansa.

Asiakkaassa arvostan erityisesti sitä, että projekteille osataan asettaa selvät tavoitteet. Lisäksi nämä tavoitteet tulisi myös pystyä viestimään selkeästi. Pidänkin kommunikaatiota suuressa arvossa. Yhteistyösuhteen tulisi olla sellainen, että ruusut ja risut uskalletaan jakaa puolin ja toisin. Tämä on varmasti yksi menestyksekkään yhteistyön avaintekijöitä.

Vapaa-ajallani pidän pyöräilystä ja muutama vuosi sitten hurahdin erityisesti maastopyöräilyyn. Tämä on helppo yhdistää toiseen harrastukseeni, nautin nimittäin paljon myös luonnossa liikkumisesta ja erilaisista päiväretkistä.

Pete Räsänen

Full Stack Architect

Jotkut pitävät minua epäsosiaalisena hulluna, toiset turhan abstraktisti puhuvana älykkönä. Mitä sitten itse olen mieltä? En tiedä. Päätä sinä.

Olen melko suoraviivainen kaveri ja teen töitä, koska en valitettavasti elätä itseäni pokerilla tai snookerilla. Tällä en tarkoita sitä, ettenkö tekisi töitä tosissani. Teen kyllä.

Särmä Digital on yritys, jossa koen saavani kiksejä onnistumisista. Särmässä on myös se hyvä puoli, että saan pääosin käyttää itse tienaamani rahat. Tavoitteenamme on poistaa alaa piinaavaa epäreiluutta ja tehdä esimerkiksi palkkauksesta läpinäkyvää. Meille tärkeää on erityisesti avoimuus ja luottamus. Siinä missä isoissa korporaatioissa harvemmin oikeasti puhalletaan yhteen hiileen, me emme tuhlaa energiaa mihinkään keskinäiseen nokitteluun.

Tietyt säännöt pitää toki olla, koska haluamme asioita tapahtuvan. Tämän opin viimeistään työskennellessäni useamman vuoden Intiassa.

Millaisten asiakkaiden kanssa sitten haluan työskennellä? Sellaisten, joiden kanssa ei tarvitse pelata mitään valtapelejä. Asiat ovat asioita ja asiakas luottaa esittämiini ratkaisuihin. Yhteistyöhön pitää kuulua myös reiluus ja jämptiys. Puolin ja toisin. Näin hommat saadaan etenemään rivakasti.

Vapaa-ajalla minut voi löytää futiskentältä tai biljardisalilta. Myös sijoittaminen kiinnostaa. Sekä totuus siitä, miten maailma toimii. Siksi seuraankin mielenkiinnolla yhteiskunnallisia puheenaiheita.

Antti Vuorenmaa

Senior Consultant

Särmä on luontainen kehitysaskel lähes 20 työvuodelle koodauksen parissa. Pääosin naputtelen koodia kuten aiemminkin mutta Särmässä olen lisäksi tehnyt asiakassuhteiden hoitamista, verkostoitumista, myyntiä, jne. Koen että laajempi työnkuva ja verkostot vahvistavat omaa arvoani työmarkkinoilla ja avaavat uusia ovia.

Asiakkaan ongelmat ovat meidän ongelmiamme ja kaiken tekemisen perustana perustana luottamuksellisuus, ym. herrasmiespelin säännöt eri toimijoiden kesken. Toimeksiannoissa haetaan useimmiten lisäkäsiä tuotekehitykseen, mutta joskus saattaa olla kyseessä “pakkorako”, jossa vähemmän mielenkiintoinen vanha järjestelmä pitää saada toimimaan tiukan aikataulun puitteissa.

Nostan palkkani täysin provisioperusteisesti. Se on taloudellisesti järkevää mutta ei riskitöntä. Toistaiseksi se on kannattanut ja kiinnostavia hankkeita on moninkertaisesti enemmän tarjolla kuin mihin ehdin osallistumaan.

Vapaa-ajallani nautin perhe-elämästä ja silloin tällöin käyn häviämässä Petelle biljardissa.

Santeri Rusila

Full Stack Developer

Teen työkseni web-käyttöliittymiä. Selainsovellusten tulee olla nopeita, skaalautua eri laitteille ja olla käytettävissä jopa silloin kuin verkkoyhteys on poikki. Olen tyytyväinen kun tulos on tehokas käyttää ja käyttäjät ovat tyytyväisiä.

Kehitystyössä tehtävät valinnat — esimerkiksi liiketoimintavaatimusten jäsentely erillisiksi järjestelmiksi, toteutettavien toiminnallisuuksien priorisointi ja teknologiavalinnat — ratkaisevat pitkälti sen miten järjestelmää tullaan käyttämään ja mitkä ovat sen ylläpito- ja jatkokehityskustannukset. En tiedä mitä teknologioita on käytössä kymmenen vuoden päästä, mutta varmaa on että tuolloinkin ollaan jotain vanhaa käyttöliittymää muuttamassa tai korvaamassa uudella.

Haluan kehittyä ammatissani. On innostavaa työskennellä osaavien tekijöiden kanssa, ja lisäksi hyödynnän firman kautta saatavat koulutukset. Verkkokursseista frontendmasters.com tarjoaa mielestäni tasokkaat ja ajantasaiset materiaalit.

Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat kitaran rämpytys, musiikin kuuntelu, rullaluistelu, hiihto, kuntosali, golfin ja moottoriurheilun seuraaminen.