Töitämme

Särmä vie suorinta tietä maaliin

Särmä Digital Oy

Firma puolestaan huolehtii, että se näkyy palkassa. Kun asiakas saa rahanvastinetta ja firma ei hassaa rahoja lasipalatseihin, on helppo maksaa vähän enemmän palkkaa. Kaikki ovat tyytyväisiä.

01

Finanssi

Verkkopalvelu suoraan liiketoimintaa tukemaan

Kotimainen finanssialan kuluttajapalvelu halusi tarjota modernin ostamisen kokemuksen. Myös mobiilisti. Haluttiin myös lanseerata uusia sijoitustuotteita ketterästi. Vanha verkkopalvelu ei tähän taipunut, kehittäminen oli hidasta ja lisenssimaksut kalliita. Siksi vanha sovelluspalvelin korvattiin nykypäivän open source -alustalla. Koko hoito vietiin konesalista pilveen ja testaus automatisoitiin. Näin päästiin eroon kalliista lisenssimaksuista ja käyttäjäkokemusta on helppo kehittää edelleen.

01

Finanssi

Verkkopalvelu suoraan liiketoimintaa tukemaan

Vanha toteutus oli java servlet -pohjainen war/ear, joka deployattiin vanhalle Java EE -sovelluspalvelimelle. Servletit ja filtterit kirjoitettiin uusiksi Spring serviceinä ja backend muutettiin Spring Boot -sovellukseksi. Testaus automatisoitiin Robot Frameworkilla. Sovellus paketoitiin Docker-konttiin ja laitettiin Kubernetekseen pyörimään. Ammattilaisena ymmärrät eron.

02

Verkkokauppa

Ostaminen mobiiliksi ja saavutettavaksi

Kotimainen kuluttajaverkkokauppa halusi pysyä kovan kilpailun huipulla. Siksi verkkopalvelun ulkoasu, käytettävyys ja saavutettavuus modernisoitiin. Nyt myös hakukoneoptimointi, tuotesuosittelu ja mobiilikäyttö ovat sitä, mitä kuluttaja tänä päivänä odottaa.  Suoraviivainen arkkitehtuuri ja standarditeknologiat mahdollistavat jatkokehittämisen asiakkaan oman ylläpitotiimin voimin. Ennen kaikkea palvelu tahkoaa asiakkaalle rahaa.

02

Verkkokauppa

Ostaminen mobiiliksi ja saavutettavaksi

Vanha PHP-käyttöliittymä kirjoitettiin uusiksi Reactilla, Next.js:llä ja Tailwind UI:lla. Uuden käyttöliittymän tarvitsemat REST-palvelut toteutettiin PHP-backendiin vanhojen rinnalle, jotta vanhaa ja uutta versiota pystyttiin ajamaan tuotannossa samanaikaisesti. Lopulta vanha backend tiputettiin kokonaan pois. Miksi PHP jäi? Kysy Särmältä.

03

Käyttäjätunnistus

Keskitetty pääsynhallinta kymmeniin järjestelmiin

Suomalainen suuryritys halusi tehostaa työtä ja kehittää tietoturvaa keskitetyllä kirjautumisratkaisulla. Aikaisemmin käyttäjien piti muistaa kymmeniä tunnuksia ja ylläpitäjien hallita kymmeniä tietokantoja. Särmä IAM-asiantuntija rakensi asiakkaalle ratkaisun, jossa käyttäjä pääsee suoraan kaikkiin palveluihin yksinkertaisesti kirjautumalla Windowsiin.

03

Käyttäjätunnistus

Keskitetty pääsynhallinta kymmeniin järjestelmiin

Käyttäjätunnistus, -valtuutus ja istunnonhallinta oli toteutettu suomalaisen suuryrityksen kymmeniin järjestelmiin monenkirjavalla tavalla. Särmän IAM-asiantuntija toteutti Keycloakilla ratkaisun, jossa käyttäjätunnistus tehdään yrityksen sisäistä ActiveDirectoryä vasten ja AD-käyttäjäryhmiä käytetään sovelluskohtaisten valtuuksien myöntämiseen. Avaimet hukassa? Kysy Särmältä.

04

Tiedonhaku

Tehokas tiedonhaku kuluttajapalvelussa

Kuluttajat olettavat että kaikki löytyy “kvg”, olit sitten ostamassa matkalippuja tai selaamassa verkkokaupan tuotteita. Siksi tarvitaan suoraviivaisia site-search -ratkaisuja, joiden käyttökokemus vastaa parhaita hakukoneita. Dokumenttihaussa pitää olla olla automaattitäydennys, tuki monikielisyydelle ja toleranssi kirjoitusvirheille. Kehittämämme hakuratkaisut ovat käytössä mm. globaaleissa verkkokaupoissa, reittioppaissa ja julkishallinnon dokumenttihauissa. 

04

Tiedonhaku

Tehokas tiedonhaku kuluttajapalvelussa

Dokumentit tallennetaan Elasticsearchiin, jonka eteen rakennetaan Node.js:llä mikropalvelu. Mikropalvelu muodostaa Elasticsearch-kyselyn ja muokkaa hakutulokset käyttöliittymän ja rajapintojen tarvitsemaan muotoon. Kattavat ja ylläpidettävät integraatiotestit ovat tärkeitä koska hakulogiikkaa parannellaan useasti matkan varrella, ja rikkovat muutokset halutaan esiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Jos ymmärsit, ota yhteyttä.

05

Logistiikka

Softapäivitykset teollisuuden laitteisiin

Sulautettujen järjestelmien laadunvarmistus on kallista. Ja virheet vielä kalliimpia. Globaalin asiakkaamme laitteistojen ohjelmistopäivitykset ovat haastavia, koska monet teollisuuden laitteet toimivat netin ulkopuolella. Särmä ratkaisi ongelman suoraviivaisesti USB-muistitikuilla. Huoltohenkilökunnalle riittää minimaalinen koulutus, koska uudessa järjestelmässä päivitys vaatii vain laitteen uudelleenkäynnistyksen muistitikun kanssa.

05

Logistiikka

Softapäivitykset teollisuuden laitteisiin

Logistiikan laitteiston hermokeskuksena toimiva IPC-purkki (Industrial PC) sisältää Debian Linux -käyttöjärjestelmän, jossa on asennettuna tarvittavat konenäkö- ja tekoälysovellukset. Särmä konsultti toteutti mekanismin, jossa käyttöjärjestelmän, ohjelmistojen ja tietoturva-asetusten päivitykset paketoidaan Debian-asennusmediana muistitikulle. Siitä ne latautuvat IPC:lle automaattisesti uudelleenkäynnistyksen yhteydessä. Rauta tottelee koodia logistiikkakeskuksissa ympäri maailman. 

06

Taloushallinto

Palkanlaskennan toteutus lain ja asetusten mukaisesti

Asiakas rakensi modernin ja suomalaiseen työelämään optimoidun toiminnanohjausjärjestelmän. Taloushallintoon tarvittiin integraatio myös tulorekisteriin, joka oli juuri otettu käyttöön. Järjestelmän piti huomioida kaikki mahdolliset poikkeustilanteet, esimerkikisi takautuvat korjaukset palkkoihin. Särmä konsultti perehtyi monimutkaiseen säädösviidakkoon ja kehitti yhteistyössä taloushallinnon asiantuntijoiden kanssa tarvittavan ohjelmistokomponentin.

06

Taloushallinto

Palkanlaskennan toteutus lain ja asetusten mukaisesti

Toteutimme Javalla mikropalvelun, joka laskee verot, jaksotukset ja lomapalkat sekä tuottaa kirjanpidon raportit ja palkkakuitit osana laajempaa taloushallinnon ohjelmistokokonaisuutta. Palvelusta on REST-rajapinnat muihin palveluihin sekä integraatio valtakunnalliseen tulorekisterin. Monimutkainen laskenta vaati tarkkaa, iteratiivista määrittelyä ja kattavat automaattitestit. Osaisitko sinä tehdä Suomen mutkikkaista säädöksistä suoraa ja Särmää koodia?